Hacı Dizisi





Wednesday, March 15, 2006

Hacı Türkiye'nin Gerçeklerini Yansıtacak

Gazeteci-yazar Cuneyt Ulsever'in unlu "Hacı" romanindan uyarlanan dizide, Tuncel Kurtiz, Aytaç Arman, Fikret Kuşkan ve Sevda Ferdağ gibi unlu oyuncular basrolleri paylasiyor

Cüneyt Ülsever'in 2003 yilinda yayinlanan Hacı romani su siralar dizi olarak ekranlara tasiniyor. Genel sanat yonetmenligini Serif Goren'in yaptigi dizide, Ankara'da bir bakanin oldurulmesiyle baslayan sorusturmanin arka planinda medeniyetler arasi catismalarin ortasindaki Turkiye uzerinde yurutulen cikar hesaplari konu edilecek. Naz Film-Bulent Bilgic'in yapimciligini, Sahin Gok'un ise yonetmenligini ustlendigi dizinin cekimleri Kayseri'de basladi. Yapim atv ekranlarinda yayinlanacak.

Zengin bir oyuncu kadrosu
Dizide Hacı karakterini usta aktor Tuncel Kurtiz canlandiracak. Kurtiz'e Aytaç Arman'in yamsira Fikret Kuşkan, Sevda Ferdağ, Alp Kokoz, Ayşe Şule Bilgiç, Mehmet Cepic, Mehmet Akif Alakurt, Hüseyin İlker ve Füsun Kostak eşlik ediyor. Aytaç Arman'in bir albayi canlandirdigi dizide Fikret Kuşkan da Hacı'nin isleri ile ugrasan fakat daha sonra Alman ajani oldugu ortaya bir kisiyi canlandiracak...

Tartisma yaratacak sahneler
Dizide Hacı'nin modern goruslu gelinini canlandiran Dolunay Soysert haftanin uc gunu Kayseri'ye cekimlere gidiyor. Sonraki uc gun İstanbul'da donuyor cunku Ayse Opereti'nde basrolde! Dizide Amerikan bayraginin yakildigi bir sahnenin yer almasi ise simdiden tartismalara neden oldu bile.

Bulent Bilgic: "Turkiye'nin profili ve gundemi
yansitilacak"
Dizinin yapimcisi Bulent Bilgic, "Bizim gerek nitelik, gerekse nicelik olarak Kurtlar Vadisi'nden farkli bir konseptimiz var. Bizim hikâyemiz Cuneyt Ulsever'in Hacı adh kitabindan alindi. Dramatik yapi olarak Turkiye'nin profilini belirleyen bir dizi olacak. Burada demokrasinin farkli dusuncelerinin bir arada yasamak zorunda oldugu, medeniyetler catismasini uzlasmaya donusturecek bir hikâye anlatilacak." seklinde konusuyor.

28 Subat irdelenecek
Yapimcisina gore bu dizi 28 Subat surecinin etkilerini ortaya dokecek: "28 Subat sonrasinda yasanan olaylar anlatilacak. Turkiye'nin profili ve gundemi yansitilacak. Cuneyt Ulsever bu kitap nedeniyle uc defa Genelkurmay'da yargilandi. Ama hepsinde beraat karari cikti. Ulsever, 'Ben bunlari Genelkurmay arsivleri ve sizin aciklamalarinizdan yararlanarak yazdim' diyerek bunu aciga kavusturdu. Bizim bu diziyle anlattiklarimizla gercekler baskadir, gercek gibi gosterilmeye calisilan seyler vardir, yasananlar ise baskadir. Bu sahnelerin kesilmesi ya da yayinlanmamasi gibi bir durum soz konusu degildir." diye konustu.

Dengeler cok onemli
Bilgic hikâyedeki dengelerin cok onemli oldugunu soylerken, "Dizide ilimli muhafazakar Hacı, radikal seriatci oglu Ahmet'in yaptiklarin tasvip etmiyor. Albayla yaptigi konusmada 'Oglum devlete karsi gelirse gereken cezayi almalidir. Gerekirse ben babadan kalma mavzer ile cezasini vererim' diyor. Hikâye, ates ustunde yurumek kadar zor bir hikaye. 28 Subat'tan sonraki olaylari tarafsiz bir dille anlatiyoruz." yorumunu yapiyor.

vatanim.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home