Hacı Dizisi





Wednesday, April 12, 2006

Türkiye Hacı Dizisini İzledi

Show TV'nin dizisi Hacı yayinlandigi ilk gece reyting listesinde birinci siraya oturdu. Merakla beklenen dizi yapimcilari hakli cikardi

Basrollerde Tuncel Kurtiz, Fikret Kuskan, Aytac Arman, Ozgul Kavruk ve Dolunay Soysert gibi unlu isimlerin oynadigi 'Hacı' dizisinin basarisi tum filmin kadrosunu mutlu etti. Devletine bagli muhafazakar ve caliskan bir is adaminin etrafinda donen olaylari konu alan dizi, Show TV kanalindaki ilk gecesinde reyting listesinde 9.9 oranla birinci sirada yer aldi. Cuneyt Ulsever'in 'Hacı' adli romanindan televizyona uyarlanan dizi, bugune dek islenmesi dahi dusunulemeyen konulari ekrana getiriyor. Bir siyasi polisiye olan 'Hacı' dizisi, kulturel catismalarin icinde uzlasma arayan Turkiye'nin carpici bir fotografini yansitiyor. Yapimciligini Naz Film-Bulent Bilgic, Serif Goren'in ustlendigi Hacı'nin senaryosu Berrin Tekdemir ve Avam Kamerasi tarafindan kaleme alindi. Mazlum Cimen'in muziklerini hazirladigi dizinin yonetmeni Sahin Gok. Babadan kalma tezgahi ticari zekasi ve is disipliniyle buyuterek onemli bir yatak firmasinin sahibi haline gelen Hacı lakapli Hayrullah Gesili, dini butun, devletine bagli, cevresinde sevilen mutevazi bir is adami. Hacı'nin hayati, hayal gucunun cok otesinde yasanan politik savaslar yuzunden alt ust oluyor.

Basarili oyuncular

Dİzİde Hacı'yi Tuncel Kurtiz oynuyor. Fikret Kuskan'in oynadigi Hacı'nin okutup buyuttugu kardesi Faruk, ona ters bir yasam tarzi surduruyor. Mehmet Akif Alakurt'un canlandirdigi kucuk oglu Ahmet Gesili ise Hacı'nin muhafazakar kimliginin tersine sert bir dini goruse sahiptir. Oglunun ilkeleriyle ters dusen eylemleri Hacı'yi, Aytac Arman'in canlandirdigi Albay Zafer Atabay ile de ters dusurur. Yasemin Balik'in canlandirdigi Gesili Ailesi'nin tek kizi Ayse ise yasanan turban sorununun canli bir ornegi.

Hacı Dizisi
tercuman

0 Comments:

Post a Comment

<< Home