Hacı Dizisi





Tuesday, April 04, 2006

Hacı Dizisi 1. Bölüm

Hacı Dizisi 1. Bölüm Özeti

Kayseri'nin ileri gelenlerinden Hayrullah Gesili'yi (Haci), cuma namazi sonrasi yapilan savas karsiti eylemde kotu bir surpriz beklemektedir.

Haci'nin kucuk oglu Ahmet Gesili radikal cikislariyla, Albay Zafer Atabay'in tepkisini ceker. Kayseri'deki irticai faaliyetlere aman vermemekte kararli olan Albay Zafer Atabay, Ahmet uzerindeki denetimi bizzat arttirir.

Haci ve Albay karsi karsiya getiren de Ahmet olacaktir.

Gesili sirketinin vitrininde ise son derece modern bir cift olan Ersin Gesili ve karisi Seyda vardir. Ahmet icin yengesi Seyda tam anlamiyla bir seytandir ve ailesinin sonunu getirecek tum belalarin sebebi olacaktir. Agabeyi Ersin ise ruhunu seytana stmis bir kafirdir!

Seyda Ahmet'in gazabina ugramaktan kurtulamaz. Karisinin Ahmet'in hedefi haline gelmesinden rahatsiz olan Ersin, kardesinden hesap sorar. Maalesef bu tartismada Gesili ailesine yeni bir problem yaratmaktan, bir aci daha vermekten baska ise yaramaz.

Haci'nin en kucuk cocugu olan Ayse Ankara'da universite ogrencisidir. Fakat turban taktigi icin okulda yasadigi sorunlardan bunalan Ayse isyan bayragini ceker. Elbette kendine ozgu, siradisi tarziyla!

Ote yandan, baskent Ankara ise gergin ve hareketli gunlere gebedir. Yakin bir zamanda yapilacak helikopter ihalesi, Turkiye'nin gelecegini belirleyecek niteliktedir. Bu ihalenin kaderindeki kilit isim ise Sevil Otusken nam-i diger "The Lady"dir. Sevil burokrasi ve is cevrelerinde bagladigi islerden aldigi komisyona atfen "Yuzde On Sevil" diye de taninir. Seksapali ve sonsuz hirsiyla Sevil, onune cikan her engeli asip hedefine ulasan bir kadindir. Helikopter ihalesinde Amerikalilar adina calisan Sevil'in yeni hedefi, Savunma Bakani Ruknettin Caglar'dir.

Sevil'in uzatmali sevgilisi, kiskancligi dillere destan Faruk Gesili'dir. Haci'nin kardesi olan Faruk, hem karakter hem de yasam tarzi olarak agabeyiyle taban tabana zittir. Faruk'un en belirgin ozelligi Sevil'e olan hastalikli tutkusu gibi gorumse de bu eksik bir tanim olur. Faruk'un gizemli iliskileriyle surdurdugu ve herkesten sakladigi bir yonu daha vardir. Bu yaniyla Faruk'ta helikopter ihalesinin karmasik iliskilerinin icine girecektir.

Organize subenin siradisi baskomseri Yagiz Balci'yi ise yeni ve cok ozel bir gorev beklemektedir. Yagiz icin bu gorev ne kadar sasirticiysa, ona goz kirpan ask da o kadar beklenmedik olacaktir...

Hacı Dizisi
showtvnet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home