Hacı Dizisi





Monday, March 20, 2006

Hacı Dizisi Paylaşılamıyor

ATV'nin yayinlamaktan vazgectigi Haci'nin Show ile anlastigi haberleri ATV'yi carkettirdi. Dizinin yayinlanacagi kanalin aciklanacagi basin toplantisi, ATV'yle gorusmeler yeniden baslayinca iptal edildi.
28 Subat surecini anlatan Haci adli dizinin hangi kanalda yayinlanacagi hâlâ mechul. Dort bolumu cekilen ve uzun bir sure ATV'de ekrana gelecegi duyurulan, ancak yayinlanacagi gun ATV tarafindan "ilkelerimize ters" denilerek ekrana getirilmekten vazgecilen dizinin Show'la anlastigi ve medyatava basta olmak uzere pekcok medya sitesinde Kurtlar Vadisi'nin yayin gunu ve saatinde yayina surulecegi duyurulmustu.

Ancak gorunen o ki, Show'un Haci'ya gosterdigi ilgi, ATV'nin aldigi karardan vazgecmesine neden oldu.

Dizinin yapimci firmasi Naz Film tarafindan dun yapilmasi gereken ve dizinin yayinlanacagi kanalin aciklanacagi basin toplantisi, gazetecilere "ATV'yle gorusmelerin surdugu" gerekcesi gosterilerek iptal edildi.

"Postmodern darbe" olarak tanimlanan 28 Subat surecini anlatan ve karakterleri arasinda, devlet ve dinle iliskilerini uyum icinde yuruten, varlikli bir adam olan Haci, onun basortulu universite ogrencisi kizi ve dindar oglu gibi simdiye dek ekranlarda pek karsilasilmayan tiplemelerin bulunmasi ve dizinin hassas bir donemden bahsetmesi nedeniyle daha yayinlanmadan ilgi ceken Haci'nin ilk dort bolumu İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara'da cekilmisti.

SHOW TALİP OLUNCA

Dizinin yayin tarihi de 24 Mart 2006 Cuma gunu olarak belirlenmisti. Ancak dizinin yayini ATV tarafindan iptal edilmisti. Onceki gun ATV'yle yapilan gorusmede de kanalin diziyi yayinlamama konusunda israrli oldugu ogrenilmisti.

Milliyet'ten Ali Eyuboglu'nun yaptigi ve cesitli internet sitelerinde yayinlanan habere gore de, yapimci sirket Naz Film, Haci icin Show'la Kurtlar Vadisi gunu icin anlasmisti. Ancak Naz Film'in dun yapilacagini duyurdugu, Haci'nin yayinlanacagi kanalin aciklanacagi basin toplantisi "ATV'yle gorusmeler suruyor" gerekcesi gosterilerek iptal edildi.

Tuncel Kurtiz'in Haci karakterini, Fikret Kuskan'in Faruk Gesili'yi, Aytac Arman'in Albay Zafer Atabay'i canlandirdigi dizinin senaryosunu Cuneyt Ulsever'in ayni adli kitabindan uyarlayarak Berrin Tekdemir ve Kalemsorler yaziyor. Dzinin yonetmenligini ise, Sahin Gok ustleniyor. Turkiye'nin yakin tarihine gondermeler yapan ve dolayisiyla televizyon seyircisinde de konuya nasil yaklasildigi hususunda merak uyandiran dizinin, ATV'de mi Show'da mi kalacagi konusu ise simdilik belirsizligini koruyor.

Hacı Dizisi
Yeni Safak

0 Comments:

Post a Comment

<< Home