Hacı Dizisi





Wednesday, March 29, 2006

Türkiye'nin Yakın Geçmişi

Turkiye'nin yakin gecmisi bu dizide

Onumuzdeki gunlerde atv'de yayinlanacak 'Hacı' dizisi; Turkiye'nin son donemlerine isik tutacak. İddiali projede; kimi zaman burokrasi kirliligi kimi zaman da kulturel catismalar gozler onune serilecek.

Onumuzdeki gunlerde atv ekranlarinda 'Hacı' isimli yepyeni bir dizi start alacak. Cuneyt Ulsever'in ayni isimli romanindan televizyona uyarlanan dizi; Turkiye'nin yakin siyasi tarihini carpici ve dusundurucu sekilde gozler onune serecek.

SOGUK COK ZORLADI
Yapimciligini Bulent Bilgic ve Serif Goren'in ustlendigi dizinin yonetmenligini Sahin Gok yapiyor. Basrollerini Tuncel Kurtiz, Fikret Kuskan, Sema Ozturk ve Aytac Arman'in paylastigi dizinin oyuncu kadrosunda; Alp Kokoz, Dolunay Soysert, Ayse Sule Bilgic, Mehmet Akif Alakurt, Erdinc Akbas, Tijen Par, Yasemin Balik, Mehmet Cepic, Huseyin İlker bulunuyor. Muzikleri Mazlum Cimen tarafindan yapilan dizinin cekimleri, Kayseri ve Ankara'da yapiliyor. Hacı ekibi; son 10 yilin en soguk kisini geciren Kayseri'de eksi 20'lere varan havada cekim

KURTİZ HACI OLDU
Diziye adini veren Hacı karakterini, usta oyuncu Tuncel Kurtiz canlandiriyor. Edremit'te butik otel isletmeciligi yapan ve emekliligin tadini suren Kurtiz, 'Hacı' icin dayanamayip emekliligini yarida kesmis. 'Hacı'nin yukselen Anadolu sermayesinin temsil eden ve milliyetci muhafazakar biri oldugunu belirten Tuncel Kurtiz, dizinin amacini soyle ozetliyor: "Bugunku Turkiye'yi dogru ve durust gosteren bir aynadan aksettirmeye calisiyoruz. Felsefemizin ozu, medeniyetler catismasini medeniyetler bulusmasi ve uzlasmasina donusturmek."

NURSEN'DEN SEVİL'E
Yesilcam'in jonlerinden usta oyuncu Aytac Arman, 'Hacı'da bir albayi canlandiriyor. İlk kez bir subayi oynadigini soyleyen Arman, "Hacı siradan bir hikaye degil" diyerek sunlari soyluyor: "Hacı bu ulkede yasayan herkesin hassasiyetle izleyecegi, dersler cikaracagi ve bir yere kadar kendini bulabilecegi bir proje." Melekler Adasi'nda canlandirdigi Nursen karakteri ile yildizi parlayan Sema Ozturk ise dizinin en kritik karakterlerinden biri olan Sevil Otuken rolunu ustlenecek.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN SABAH

0 Comments:

Post a Comment

<< Home