Hacı Dizisi





Thursday, March 30, 2006

'Hacı' Dizisi Sakıncalı Bulundu

'Hacı' dizisi sakincali bulundu!
Siyaset, devlet, din ve mafya arasinda yasanan olaylari anlatan ve gunlerdir reklami donen 'Hacı' adli dizinin bazi sahneleri sakincali bulundugu icin yayindan kaldirildi.
25 Mart 2006 10:25
Yazi boyutunu buyutmek icin

Gunlerdir reklami donen ve merak edilen 'Hacı' dizisi izleyicisiyle bulusamadan yayindan kaldirildi...

Cuma gunu atv kanalinda yepyeni dizi Hacı start alacakti. Ancak dizinin ilk bolumunu izleyen atv hukuk kurulu uyeleri bazi sahneleri ve sozleri sakincali buldu. Dizi bu sayede yayinlanmadan kaldirildi. Once sinemaya aktarilmasi dusunulen gazeteci-yazar Cuneyt Ulsever'in 'Hacı' adli romani dizi olarak uyarlandi. Siyaset, devlet, din ve mafya arasinda yasanan iliskileri isleyen dizinin cekimlerine Kayseri'de basladi. Naz Film'in ustlendigi senaryosunu Berrin Tekdemir'in yaptigi 'Hacı'da Tuncel Kurtiz, Aytac Arman, Fikret Kuskan ve Sevda Ferdag gibi unlu oyuncular basrolleri paylastilar. Dizinin reklam goruntuleri izleyicide buyuk bir merak uyandirdi. Cuma gunu baslamasi beklenirken, yayindan kaldirilmasi ise saskinlik yaratti.

SOZLER AYKIRI BULUNDU

Hacı'nin neden ekranlara yansiyamadigi konusunda atv yetkilileri ve yapimci Naz Film gorevlileri herhangi bir aciklama yapmadilar. Ama ilk bolumunde Ahmet Gesili'nin (Mehmet Akif) bir siir okumasi sirasinda dinci bir grubun sloganlar atmasinin hukuk kurulu uyelerini dusundurdugu belirtildi. Atv yetkililerinin bazi sahnelerin ve seslerin cikarilmasini istedigi cikan soylentiler arasinda. Dizinin tekar yayinlanip yayinlanmayacagi henuz belli degil.

Radikal bir ogul

Eger hacı dizisi baslasaydi, Hacı lakapli Hayrullah Gesili (Tuncel Kurtiz) muhafazakâr kimligiyle taninan bir isadami roluyle izleyicisiyle bulusacakti. Politikadan uzak duran Hacı'nin hayatini alt ust eden gelismeler ise hayal gucunun otesinde gerceklesen politik savaslar olacakti. Hacı'nin kucuk oglu Ahmet Gesili (Mehmet Akif Alakurt) ise sert bir siyasi goruse sahip karakterle taninacakti.

Cikar catismasi

Hacı dizisinin genel sanat yonetmenligini Serif Goren'in yaptigi dizide, Ankara'da bir bakanin oldurulmesiyle baslayan sorusturmanin arka plani yansitildi. Medeniyetlerarasi catismalarin ortasindaki Turkiye uzerinde yurutulen cikar hesaplari konu edildi. Simdi merak edilen tek sey ise Hacı dizisinin akibetinin ne olacagi...

bugun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home