Hacı Dizisi





Thursday, March 30, 2006

Hacı Dizisinin Son Durağı Show TV

'Haci'nin son duragi Show TV oldu

28 Subat surecini anlatan Haci adli dizi, yayimlanmadan olay oldu. atv'nin gunlerce tanitim yapip yayin gunu "İlkelerimize ters" diye ekrana getirmedigi dizi son anda Show TV'ye gecti

Ali Eyuboglu

atv'nin gunlerce tanitimlarini yapip yayin gunu "Yayin ilkelerimize ters" diye ekrana getirmedigi 'Haci', Show TV'de yayimlanacak. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat ceken "Haci"yla ilgili olarak medyada yer alan her haberde "Olay yaratmasi beklenen dizi" vurgusu yapiliyordu. Gercekten de Hurriyet yazari Cuneyt Ulsever'in ayni adli eserinden televizyon dizisi olarak cekilen "Haci" daha yayimlanmadan olay oldu...

Yemek de verilecekti
Projenin sahibi Bulent Bilgic, diziyi ilkonce Kanal D'ye onerdi. Kanal D projeden vazgecince yapim sirketi "Haci"yi atv'ye onerdi. atv, Naz Film'in projesini kabul edince Tuncel Kurtiz'in "Haci"yi Fikret Kuskan'in "Faruk Gesili"yi Aytac Arman'in da "Albay Zafer Atabay"i canlandirdigi dizinin cekimleri basladi.
Berrin Tekdemir ve Kalemsorler'in senaryosunu yazdigi dizinin yonetmenligini ise Sahin Gok ustlendi. İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara'da dizinin dort bolumunun cekimlerini tamamlayan yapim sirketi ilk bolumun yayin bandini hazirlayip atv'ye teslim etti. atv, gunlerce "Pek yakinda" diyerek tanitimlarini dondugu "Haci"nin yayin tarihi olarak 24 Mart Cuma gununu belirledi. "Haci"nin tanitim yemegi de ayni gece Gunay Restoran'da verilecekti. Ancak o gun gelip cattiginda yapim sirketinden davetlilere, "Teknik bir sorun nedeniyle dizinin yayini bir hafta ertelendi. O nedenle yemek de ertelendi" telefonlari yeni bir sorunun habercisiydi.

700 bin YTL harcandi
Televizyon dunyasinin kulislerinde atv'nin "Haci"yi yayimlamayacagi konusulmaya baslandi. Yapimci Bulent Bilgic, "Birinci bolumunu izleyen atv'nin hukukculari bazi sahnelerin degistirilmesini istedi. Onlar giderilecek. 27 Mart'ta atv ile tekrar masaya oturacagiz. Dizinin akibeti bu toplantida belli olacak" dedi. Toplanti dun sabah yapildi. atv yoneticileri, uc hafta boyunca tanitimlarini dondugu "Haci"nin yapimcilarina, "Bu dizi bizim yayin ilkelerimize ters" deyip diziyi yayimlamaktan vazgectiklerini bildirdi. Saskina donen yapimcilar, 700 bin YTL'ye yakin harcama yapip, dort bolumunun yayin bandini hazirladiklari "Haci"ya yeni bir kanal arayisina basladi.

'Kurtlar Vadisi'nin yerine
"Kurtlar Vadisi" dizisinin yerine yeni bir dizi arayisinda olan Show TV, atv'nin diziyi kesinlikle yayimlamama karari aldiktan birkac saat sonra Naz Film yetkilileriyle masaya oturup "Haci" dizisini aldi. Tanitimini atv'nin yaptigi "Haci" onumuzdeki haftadan itibaren "Kurtlar Vadisi gunu" olarak adlandirilan persembe gunu Show TV'de ekrana gelecek.
"Haci" da "Kurtlar Vadisi" gibi Turkiye'nin yakin tarihine gondermeler yapacak. Cuneyt Ulsever'in dort yil once yazdigi romandan yola cikilarak cekilen dizi, dinine, devletine bagli zengin bir adam olan "Haci" ile uc cocugunun maceralariyla 28 Subat surecini de ekranlara tasiyacak.

'Neden boyle oldu?'
Yapimci Bulent Bilgic, "Haci" kitabinin yazari Cuneyt Ulsever ile yonetmen Sahin Gok bugun bir basin toplantisi yaparak dizinin basina gelenleri kamuoyu ile paylasacak. Basin toplantisinda, atv'nin diziyi son anda ekrana getirmekten vazgecmesinde, bir Fransiz TV kanalinin sette cekimler ve soylesiler yapip bunu "Bu dizi Turkiye'de askerin konumunu sorgulayacak" seklinde haber yapmasinin ya da "derin kaygilar"in etkili olup olmadigina aciklik getirilecek.

Ulsever: Dizide problem yok
'Haci'nin yazari Cuneyt Ulsever, "Bu eserin dizi olmasini teklif eden, 21 gun tanitimlarini yapan ve diziyi 2 kere ana ha-berde konu eden atv'nin 'Haci'yi sakincali bulup yayimlamamasinin takdirini kamuoyuna birakiyorum" dedi. Ulsever, dizinin ilk bolumunu izleyen profesyonel televizyoncularin bir problem gormedigini vurguladi.

milliyet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home