Hacı Dizisi





Wednesday, April 12, 2006

Hacı Dizisi Kayserilileri Kızdırdı

Show TV'de yayinlanan "Hacı" dizisi Kayseri halkini kizdirdi !
09 Nisan 2006 12:01

Kayserililer bir televizyon kanalinda yayimlanan "Hacı" adli diziye tepki gostererek, kentin gerici ve yobaz gosterildigi gerekcesiyle RTUK'e basvurdu. Keman egitimi verilmiyor iddiasiyla "col" olarak nitelendirilen kentte, ucu belediye konservatuvari, biri universite olmak uzere keman egitimi veren 8 kurulus oldugu animsatildi.

Kayserili vatandaslardan Mustafa Ayan, "Hacı" dizisinin Kayserilileri asagiladigini, gerici ve yobaz gibi gosterdigini, keman egitimi yapilmayan bir "col" olarak nitelendirildigini iddia etti. Ayan sunlari soyledi:

"Kent halkinin para almadan, ic ve dis turizme, kulture ve sanata destek amaciyla katkida bulundugu 'Hacı' dizisi, Kayseri'yi karaliyor ve kotu gosteriyor. Program yapimcilarinin buna hakki yok. Kayseri Turkiye'nin en modern ve gelisime acik illerinden biridir. Buyuksehir, Melikgazi ve Talas belediye konservatuvarlarinda, Erciyes Universitesi Guzel Sanatlar Bolumu'nde ve kent merkezindeki 4 ayri muzikevinde yillar boyu keman dersleri verilmektedir."

Dizinin cekildigi Bestepeler'deki Kayseri Konagi'ni, dizi yapimcilarina ucretsiz tahsis eden ve cesitli katkilarda bulunan Kayseri Buyuksehir Belediyesi yoneticilerinin de, dizinin Kayseri'yi kucuk dusuren sahnelerine tepki gostererek programcilari uyardigi ifade edildi.

Hacı Dizisi
Milliyet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home